Acasă Politic Mangalia: Cinci bulgari prinsi la Vama Veche pescuind ilegal melci marini

Mangalia: Cinci bulgari prinsi la Vama Veche pescuind ilegal melci marini

DISTRIBUIȚI

103345 – 17082011În data de 16 august 2011, in baza unei informări, trei mijloace navale ale Grupului de Nave Mangalia, respectiv şalupele de supraveghere şi control portuar MAI 3006 şi MAI 3007, precum şi o ambarcaţiune de tip “Zodiac”, au desfăşurat o acţiune specifică de combatere a faptelor ilegale care aduc atingere regimului juridic al apelor de frontieră ale României.

            În urma activităţilor desfăşurate în zona maritimă adiacentă localităţii Vama Veche, au fost depistate cinci persoane care efectuau scufundări, locaţia respectivă fiind declarată arie protejată conform Deciziei nr. 31 din 1990 a Consiliului Judeţean Constanţa. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Grupului de Nave Mangalia. În urma verificărilor a rezultat că este vorba de cinci cetăţeni bulgari cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani şi care desfăşurau, ilegal, acţiuni de pescuit prin scufundare pentru colectarea de melci, specia rapane.

            S-a dispus confiscarea cantităţii de 575 kg melci găsită asupra acestora, în valoare de piaţă de 1.725 lei, precum şi a costumelor de scafandru şi a acesoriilor acestora. Celor cinci cetăţeni bulgari li s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, nedeţinerea licenţei/ autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni, precum şi pentru pescuitul resurselor acvative vii în perioada de prohibiţie şi în zonele protejate, dosar care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

            În aceeasi zi, în baza acordurilor de frontieră încheiate între autorităţile române şi bulgare, cei cinci bulgari au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, cercetările continuând cu persoanele în cauză în stare de libertate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.