Acasă Politic Medias: Moastele a patru sfinti, aduse in Romania la inceputul lunii septembrie

Medias: Moastele a patru sfinti, aduse in Romania la inceputul lunii septembrie

DISTRIBUIȚI

103689 – 31082011- Pentru prima data in Romania, moastele Sfantului Ioan Botezatorul  si ale Sf.Apostol si Evanghelist Matei, Sf.Arhidiacon si Intaiul Mucenic Stefan si ale Sf. Mare Mucenite Varvara vor putea fi atinse de credinciosii din Romania.  Moastele celor patru sfinti  sunt aduse  de la Schitul romanesc Prodromu de pe Muntele Athos se vor ajunge la inceputul lunii septembrie la Medias, in judetul Sibiu, dupa care pelerinajul va continua la Cluj si Brasov.

„Sfintele Moaste vor ajunge in Romania in seara zilei de luni, 5 septembrie, pe Aeroportul Otopeni din Bucuresti. Slujba oficiala de primire va avea loc marti, 6 septembrie 2011 la Catedrala Ortodoxa Medias, unde vor ramane pana in dupa-amiaza zilei de miercuri, 7 august.In dimineata zilei de 8 septembrie 2011 – Nasterea Maicii Domnului, IPS  Mitropolit Dr. Laurentiu Streza va oficia Sfanta Liturghie la Schitul Nasterea Maicii Domnului din Bazna, unde Sfintele Moaste vor sosi in ajunul praznicului, 7 septembrie 2011, orele 17.30,”, anunta Asociatia Muntele Athos – Schitul Prodromu, conform Citynews.

Pe toata durata vizitei in  Romania,  moastele  vor fi  insotite de parintii ieromonahi Serapion si Daniil si de catre ierodiaconul Iustinian, de la Schitul romanesc Prodromu.

Moastele sfintilor  ajung in Transilvania in urma demersurilor facute de  Asociatiei Muntele Athos – Schitul Prodromu, cu acceptul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, si a IPS Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei  Maramuresului si precum si  cu ajutorul Protopopiatului Ortodox Roman din Medias.

Dupa  Medias, moastele vor fi aduse si in municipiul Sibiu unde vor fi depuse la Catedrala Mitropolitana timp de cateva zile,  urmand sa ajunga in a doua jumatate a lunii la Cluj si la Brasov. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.