Acasă Politic Pitesti: Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe seful Agentiei Nationale a...

Pitesti: Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe seful Agentiei Nationale a Medicamentului

DISTRIBUIȚI

103678 – 31082011- Seful Agentiei Nationale a Medicamentului (ANMDM), Daniel Boda, a fost trimis in judecata pentru coruptie, dupa ce a fost prins luand mita. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe seful ANM pentru luare de mita in forma continuata, alaturi de alte sapte persoane, printre care si un director la Directia de Sanatate Publica Arges, un administrator al unei firme de distributie medicamente si un inspector in cadrul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale – Departamentul Inspectie Farmaceutica. Conform procurorilor, o firma de distributie medicamente din Stefanesti a fost inchisa in septembrie 2010, ca urmare a deficientelor constatate la controlul inspectorilor

de la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Pentru ca autorizatia sa ii fie restituita, in lipsa remedierii neregulilor, patronul firmei, impreuna cu sotia sa, care era director la Directia de Sanatate Publica Arges, au decis sa remita sume de bani presedintelui ANMDM.

„Pe 10 septembrie, respectiv 21 septembrie 2010, Boda Daniel, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, a primit suma totala de 5.000 euro de la inculpatul Alexandrescu Sandel, prin intermediul sotiei sale, inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru a aproba efectuarea unei noi inspectii la sediul SC Ioana Med Farm SRL Stefanesti prin care sa se constate, in mod nereal, remedierea deficientelor, ulterior sa fie ridicata masura suspendarii activitatii societatii mentionate si sa fie restituita autorizatia de functionare”, se arata in comunicatul DNA.

La o inspectie ulterioara, inspectorii ANMDM au intocmit un raport in care au mentionat, in mod nereal, ca deficientele majore identificate la ultima inspectie au fost remediate.

Ulterior, pe baza raportului favorabil intocmit de inspector, presedintele ANMDM a restituit autorizatia de functionare societatii Ioana Med Farm SRL.

Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Arges. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.