Acasă Politic Ploiesti: Clanul Ghenosu trimis in judecata

Ploiesti: Clanul Ghenosu trimis in judecata

DISTRIBUIȚI

103561 – 26082011Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiesti au decis trimiterea in judecata a mai multor membri ai clanului Ghenosu, printre care si liderul gruparii, Florin Nicolae Ghinea, zis “Ghenosu”.

Pe langa acesta, au mai ost trimisi in judecata Petre Mierloui, zis „Samuraiu” sau „Samy”, Eugen Florin Neacsu, zis „Eugen Sarbu”, Viorel Serban, zis „Calin”, Gheorghe Dragut, zis „Ghelu”, Cosmin Stefan Gheboianu, Ionut Mihai Cobianu si Vasile Roman, sub acuzatia de savarsire a mai multorinfractiuni din sfera criminalitatii organizate.

De asemenea, prin acelasi rechizitoriu au mai fost trimise in judecata sapte femei, acuzat de practicarea prostitutiei sub coordonarea liderilor retelei.

Conform procurorilor, incepand cu anul 2008, Florin Nicolae Ghinea, zis „Ghenosu”, a initiat, constituit si coordonat un grup infractional organizat la care au aderat mai multe persoane, printre care si Eugen Florin Neacsu si Petre Mierloiu, care aveau preocupari pe linia proxenetismului, ei ajutand mai multe fete sa ajunga in Irlanda, pentru a practica prostitutia, sumele obtinute de acestea fiind impartite ulterior intre membrii gruparii.

De asemenea, in perioada 2008 – 2011, liderul gruparii, impreuna cu mai multi membri, ar fi santajat mai multe persoane.

Astfel, s-a stabilit ca, sub directa coordonare a lui Ghenosu sau, dupa caz, a locotenentului acestuia, inculpatul Eugen Neacsu, membrii gruparii au constrans un numar mare de persoane, cerandu-le acestora plata unor sume de bani cu titlul de „taxa de protectie” sau ca dobanzi la sume imprumutate ori pretins imprumutate. In acest mod, membrii gruparii au obtinut importante sume de bani.

Totodata, anchetatorii spun ca, pe 24 mai 2011, Ionut Mihai Cobianu a fost prins in fata Tribunalului Bambovita avand asupra sa o arma militara letala, respectiv un pistol cu glont marca MAKAROV, calibrul 9 mm. In urma cercetarilor a reiesit ca barbatul urmarea sa impuste o persoana pe care o astepta sa iasa din instanta, ca razbunare pentru faptul ca aceasta daduse declaratii in fata autoritatilor judiciare franceze intr-o cauza in care Ghenosu, liderul retelei, a fost condamnat pentru trafic de persoane. Executia nu a mai avut loc datorita interventiei politistilor, care au observat ca barbatul avea un comportament suspect, motiv pentru care au decis sa il controleze, descoperind astfel arma asupra lui.

De altfel, procurorii au descoperit ca membrii gruparii au folosit in mai multe randuri arme de foc, pentru a constrange victimele.

Procurorii spun ca toate aceste fapte arata „periculozitatea deosebita” pe care o prezinta grupul condus de Ghenosu, precum si amploarea activitatii sale ilicite.

Cauza a fost trimisa spre solutionare Tribunalului Dambovita. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.