Acasă Politic Republica Moldova: La Nisporeni a fost inaugurată Crucea Mântuirii Neamului Românesc

Republica Moldova: La Nisporeni a fost inaugurată Crucea Mântuirii Neamului Românesc

DISTRIBUIȚI

103602 – 29082011– În data de 28  august  a.c., la Nisporeni, a avut loc inaugurarea  Crucii Mântuirii Neamului Românesc, primul monument din Republica Moldova dedicat unităţii tuturor românilor.

Slujba de sfinţire a crucii a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei şi de Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcop al Huşilor. La eveniment au participat peste 1.000 de persoane din Republica Moldova şi România.

Ridicată pe cea mai înaltă culme de pe malul stâng al Prutului, crucea, cu o înălţime de 35 de metri, a fost realizată după modelul celei de la Putna şi se află în vecinătatea Cimitirului Eroilor Români şi a Mănăstirii Vărzăreşti. Complexul, vizibil pe o rază de câteva zeci de kilometri, va constitui un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru mântuirea poporului român.

Proiectul a fost derulat de Postul de Radio Vocea Basarabiei şi Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina, filiala Oneşti.

Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a fost reprezentat la eveniment de Radu Cosma, director – adjunct în cadrul Direcţiei Management Programe, care a transmis mesajul secretarului de stat pentru românii de pretutindeni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.