Acasă Politic Sefii inspectoratelor judetene de politie vor fi numiti in functie doar daca...

Sefii inspectoratelor judetene de politie vor fi numiti in functie doar daca au promovat un curs de pregatire

DISTRIBUIȚI

103240 – 12082011- Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a anuntat ca niciun sef de inspectorat judetean de politie nu va mai fi numit in functie daca nu va avea absolvit un curs de pregatire de 3 luni pe care ministerul se pregateste sa il promoveze incepand cu luna septembrie a acestui an.

Anuntul a fost facut in timpul vizitei pe care ministrul Igas a facut-o in judetul Maramures, transmite Citynews. Acesta a mai aratat ca ministerul pe care il conduce si structurile aflate in subordine incearca pas cu pas sa castige batalia cu infractionalitatea.

“Incet, incet Politia Romana se va reorganiza in asa fel incat sa stapaneasca situatia de fiecare data atunci cand avem fenomene care sunt in afara legii. Vreau sa va spun, in premiera daca vreti, ca incepand cu luna septembrie incercam sa pregatim practic viitorii sefi de inspectorate judetene si adjunctii lor la niverl central, cu profesori din Romania si profesori din strainatate, pentru ca sa cream o baza solida in ceea ce priveste resursa umana. Iar niciun sef de inspectorat judetean sa nu mai poata ocupa o functie daca nu are acest curs. Acest curs noi il creionam ca sa se deasfasoare pe durata a 3 luni de zile, un curs in care sa invete si sa gestioneze banul public si comunicarea. Pentru ca am constatat ca de foarte multe ori au fost promovati oameni la conducerea inspectoratelor judetene, care chiar daca au fost buni profesionisti pe functia pe care au detinut-o inainte de a deveni inspectori sefi, s-au dovedit a fi insuficient pregatiti pentru a gestiona o problematica la nivel judetean”, a aratat Igas. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.