Acasă Politic Sofia: Bulgaria incepe lucrarile la soseaua care scurteaza drumul intre Bucuresti si...

Sofia: Bulgaria incepe lucrarile la soseaua care scurteaza drumul intre Bucuresti si litoralul grecesc

DISTRIBUIȚI

103697 – 31082011- Guvernul de la Sofia va lansa pe 1 septembrie a. c. construcţia unui tronson din şoseaua care va lega oraşul Ruse de graniţa cu Grecia, potrivit presei bulgare. Secţiunea de drum în cauză este în sudul Bulgariei şi leagă oraşul Kardzhali de satul Podkava, situat la 15 km de graniţa cu Grecia. Drumul va avea o lungime de 24 km, şi se va lega de porţiunea deja construită între Podvaka şi graniţa cu Grecia, în zona Makaza. Construcţia drumului va costa 16 milioane de euro, bani care vor veni din fonduri europene.

Drumul expres (două benzi pe pe sens) Ruse-Makaza a fost anunţat recent de autorităţile bulgare drept o prioritate naţională. Drumul face parte din coridorul pan-european numărul 9, care porneşte de la Helsinki, prin ţările baltice, Moscova, Kiev şi Bucureşti, către portul de la Marea Egee, Alexandroupolis.

Când va fi terminat, va fi cea mai scurtă rută între Bucureşti şi litoralul grecesc. Pe teritoriul Bulgariei, drumul trece prin Ruse, Byala, Veliko Tarnovo, Dryanovo, Gabrovo, Kazanlak, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Haskovo, Kardzhali, Momchilgrad pentru a ajunge la Makaza, la graniţa cu Grecia şi la doar 20 km de Marea Egee. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.