Acasă Politic Suceava: Contrabandist retinut cu focuri de arma la frontiera romano-ucrainiana

Suceava: Contrabandist retinut cu focuri de arma la frontiera romano-ucrainiana

DISTRIBUIȚI

103465 – 23082011Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat şi reţinut un român care transporta peste frontiera de stat peste 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea contrabandistului poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare trăgând cinci focuri de avertisment în plan vertical. Ţigările, în valoare de aproximativ 70.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

           Marţi dimineaţa, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov au observat, în apropierea frontierei, un grup format din mai multe persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase. Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă acestea au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă profitând de întuneric şi terenul accidentat. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea unui tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în localitatea Vicovu de Sus. În zona unde a fost reţinut tânărul s-au descoperit 9 colete voluminoase ce conţineau peste 15.000 pachete de ţigări marca Viceroy, de provenienţă ucraineană.  

     Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

     Întreaga cantitate de ţigări a fost reţinută în vederea confiscării.

     În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun.

   Totodată au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului şi documentarea întregii activităţi infracţionale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.