Acasă Politic Sulina: Traian Basescu se declara sustinator al proiectului de la Rosia Montana

Sulina: Traian Basescu se declara sustinator al proiectului de la Rosia Montana

DISTRIBUIȚI

103363 – 18082011– Proiectul de la Rosia Montana trebuie facut, pentru ca Romania are nevoie de el, dar cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, la Sulina. Seful statului a adaugat ca Guvernul „trebuie sa aiba curajul” insa sa le spuna romanilor ca acest proiect trebuie facut. „In orice caz, un asemenea proiect nu poate fi inceput fara un aviz al Comisiei Europene. Problema este ca Guvernul sa aiba curaj sa spuna, in primul rand romanilor, ca acest proiect trebuie inceput si dus la bun sfarsit – cu protectia mediului, cu obligatia celor care exploateaza sa refaca mediul si reimpartire a drepturilor din exploatarea zacamantului de aur, argint si alte metale”, a afirmat Basescu.

 

Seful statului a adus ca argument in sprijinul afirmatiei sale evolutia pretului aurului in ultimii cinci ani. „Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii sa o puna in valoare? Pentru ca resursa asta nu e nici a ONG-urilor, nu e nici a Ungariei, care nu stiu ce avize ar trebui sa dea Romaniei. Nu trebuie sa dea niciun aviz, suntem inca stat suveran”, a spus Traian Basescu.

„Iar pe cei care vorbesc despre distrugerea mediului ii invit sa mearga acum la Rosia Montana. Eu am fost de trei ori. Am sustinut si sustin proiectul, cum sustin orice tip de dezvoltare industriala”, a mai spus Basescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.