Acasă Politic Targu Mures: Combinatul Azomures amendat pentru poluarea aerului cu amoniac

Targu Mures: Combinatul Azomures amendat pentru poluarea aerului cu amoniac

DISTRIBUIȚI

103393 – 19082011– Combinatul de ingrasaminte chimice Azomures din Targu Mures, a fost amendat joi cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, dupa ce a primit sesizari referitoare la depasirea concentratiei de amoniac in aer, sursa poluarii fiind combinatul.

Combinatul Azomures din Targu Mures a fost identificat drept sursa poluarii cu amoniac a orasului, in trei zile consecutive din saptamana trecuta, motiv pentru care a fost amendat, a precizat seful Garzii de Mediu Mures, Laurentiu Cincea.

„Azomures este singurul emitent mare de amoniac in atmosfera din judet, noi l-am identificat mai demult in acest sens. Am decis amendarea combinatului Azomures cu 50.000 de lei intrucat in trei zile consecutive s-a depasit concentratia maxima admisa de amoniac in aer, la mai multe dintre probele luate la 30 de minute, iar in data de 13 august media zilnica ce a depasit cu circa 50 la suta valoarea maxima admisa”, a declarat Cincea, citat de Ziare.com.

Este cea de-a patra amenda primita de combinat in acest an pentru poluare cu amoniac, a precizat seful Garzii de Mediu Mures. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.