Acasă Politic Timis: Peste 48 de tone de pacura si doua cisterne confiscate de...

Timis: Peste 48 de tone de pacura si doua cisterne confiscate de vamesii timiseni

DISTRIBUIȚI

103342 – 17082011Inspectorii vamali de la echipele mobile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara au descoperit şi reţinut, în vederea confiscării, 48.270 kg pacura si doua autocisterne, în valoare de 164 900 euro.

            Inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile ale Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara au oprit în trafic doua autocisterne care transportau, conform documentelor insotitoare, ulei lubrifiant aditiv. Autocisternele se deplasau pe ruta Slovacia-România-Bulgaria, având ca destinaţie finală o societate comercială din Sofia, Bulgaria.

            In urma controlului documentar si fizic a fost identificat in compartimentul de marfa un lichid limpede uleios, de culoare galben-verzui, cu miros caracteristic de produs petrolier, fapt care a determinat echipa de control sa preleveze probe ale produsului si sa solicite Laboratorului Vamal Central din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor sa efectueze analizele necesare in vederea determinarii caracteristicilor fizico-chimice si incadrarea tarifara a produsului in cauza.

            Conform certificatului de analiza primit de la laborator s-a stabilit ca produsul este pacura (produs accizabil al carui transport se face sub acoperirea unui document administrativ de insotire – DAI), fapt care a determinat sanctionarea transportatorului cu amenda contraventionala de 100.000 lei precum si confiscarea celor 48.270 kg pacura si a mijloacelor de transport. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.