Acasă Politic Tripoli: Rebelii libieni cer comunitatii internationale ajutoare de urgenta

Tripoli: Rebelii libieni cer comunitatii internationale ajutoare de urgenta

DISTRIBUIȚI

103576 – 28082011Mustafa Abdel Jalil, liderul Consiliului National de Tranzitie – guvernul rebelilor din Libia, a facut un apel la donatorii externi sa trimita Libiei ajutoare umanitare de urgenta, constand in medicamente si echipament medical.

„Cerem tuturor organizatiilor umanitare si le spunem ca Tripoli are nevoie de medicamente, produse de prim ajutor si material operator”, a spus Jalil.

Capitala libiana Tripoli, pe care rebelii au cucerit-o in proportie de peste 80%, e intr-o situatie umanitara foarte grea, in conditiile in care, in cea mai mare parte, e lipsita de acces la apa si electricitate, din cauza luptelor.

Consiliul National de Tranzitie a anuntat ca va restaura serviciile de baza, dar ca cetatenii „nu ar trebui sa astepte minuni”. Deocamdata, in Tipoli vor fi aduse transporturi de apa si medicamente din Misrata. CNT spune si ca va fi adusa benzina, duminica, pentru generatoarele care vor reporni electricitatea. Rebelii le-au cerut angajatilor la stat sa revina la munca.

Intre timp, luptele dintre rebeli si loialistii lui Moammar Gaddafi s-au mutat in Sirte, orasul natal al dictatorului. Rebelii, ajutati de atacurile NATO, par sa castige teren, dar rezistenta e inca acerba. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.