Acasă Politic Tripoli: Rebelii libieni sarbatoresc victoria

Tripoli: Rebelii libieni sarbatoresc victoria

DISTRIBUIȚI

103427 – 22082011– Sute de rebeli libieni au intrat in Tripoli duminica si au fost primiti cu bucurie de o mare parte din populatie, transmite BBC. In moscheile din oras, se auzeau oameni care scandau „Mare este Dumnezeu” si „Suntem liberi”.

In Piata Firdous din Tripoli, o statuie a lui Gaddafi a fost daramata, iar Piata Verde a fost redenumita „Piata Martirilor”. Aici, rebelii s-au adunat noaptea si au ars imagini cu dictatorul libian, fluturand steaguri ale opozitiei. In estul orasului, oamenii sunt convinsi ca acesta este sfarsitul regimului.

Insa in unele parti ale orasului inca se dau lupte. O asistenta medicala britanica din Tripoli a declarat ca, desi au venit multi raniti odata cu intrarea rebelilor in oras, nu sunt cazuri grave, iar majoritatea ranitilor fac parte din trupele loiale lui Gaddafi.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al regimului lui Gaddafi a anuntat ca aproape 1.300 de persoane au fost ucise in lupte, conform AFP.

Nu se stie insa care este bilantul exact al mortilor, dupa sase luni de conflicte in care au intervenit si fortele NATO, bombardand puncte strategice militare. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.