Acasă Politic Vama Veche: Campanie pentru salvarea delfinilor

Vama Veche: Campanie pentru salvarea delfinilor

DISTRIBUIȚI

103418 – 21082011– Institutul Verde îi invită pe toţi cei aflaţi în vacanţă la mare pe litoralul românesc să ia parte la campania „Vama Verde” şi să semneze petiţia ”Salvaţi delfinii din Marea Neagră” cu scopul de a salva speciile de delfini ameninţate de braconaj, precum şi habitatul din zona costieră a Mării Negre. Cu ocazia lansării campaniei naţíonale, Institutul Verde organizează la Vama Veche până pe 5 septembrie diferite evenimente – concerte live, expoziţii de fotografie, proiecţii de filme documentare – la cortul Institutului de pe plajă (vizavi de terasa Bongo).

„Pentru că numărul delfinilor se împuţinează pe zi ce trece şi pentru că nu putem rămâne indiferenţi, pentru că delfinii sunt animale atât de inteligente încât ar trebui considerate fiinţe prin lege, Institutul Verde îi invită pe toţi românii sensibili la actele de cruzime la care sunt supuse aceste animale inteligente să tragă un semnal de alarmă că lucrurile se pot întâmpla altfel atunci când vorbim despre natură în România,” declară Toni Momoc, membru fondator al Institutului, aflat zilele acestea la Vama Veche.

Zeci de exemplare din cele trei specii de delfini care populează Marea Neagră au fost descoperite anul acesta pe plajele româneşti. În 2010, au eşuat pe plajele dintre Sulina şi Vama Veche 72 de exemplare de delfini, iar în 2009 au fost descoperite 106 exemplare eşuate. Delfinii au murit fie pentru că s-au prins în plase de pescuit şi s-au înecat, fie în urma impactului cu ambarcaţiuni rapide cum ar fi bărcile cu motor, skijet-urile etc. “Acest tip de inconştienţă trebuie să înceteze”, declară secretarul Institutului, Silviu Dumitru care adaugă că delfinii ar trebui trataţi ca persoane de către dreptul pozitiv: „Noi considerăm că delfinii sunt egalii oamenilor.” – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.