Acasă Politic 46 de orase din Romania participa la Saptamana Mobilitatii Europene

46 de orase din Romania participa la Saptamana Mobilitatii Europene

DISTRIBUIȚI

104141 – 19092011 – Mai multe oraşe din România, printre care Timişoara, Sighişoara, Curtea de Argeş, Galaţi şi Bucureşti iau parte la Săptămâna Mobilităţii Europene care a început deja. La campanie, care a ajuns la a zecea ediţie, participă peste 2.000 de oraşe din mai mult de 40 de ţări. Spania are cele mai multe oraşe înscrise – 627, în timp ce România participă cu 46.

Săptămâna Mobilităţii Europene este o campanie care are că scop sensibilizarea oamenilor, astfel încât aceştia să folosească transportul public, bicicletă, mersul pe jos, în detrimentul maşinilor personale. De asemenea campania încurajează oraşele europene să promoveze aceste modalităţi de transport şi să investească în infrastructura regională.

Săptămâna Mobilităţii se desfăşoară în perioadă 16-22 septembrie şi este, potrivit organizatorilor campaniei, o oportunitate pentru oraşele europene să ia parte la cel mai important şi răspândit eveniment al mobilităţii sustenabile.

Principală preocupare a campaniei este să îi facă pe oameni mai conştienţi  de necesitatea de a acţionă împotrivă poluării cauzate de creşterea traficului motorizat în mediul urban. Este vorba, după cum se arată pe site-ul oficial al evenimentului, nu doar despre o luptă împotrivă poluării atmosferice sau a celei fonice, ci şi despre îmbunătăţirea calităţii vieţii la oraş. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.