Acasă Politic Apele Dunarii continua sa scada

Apele Dunarii continua sa scada

DISTRIBUIȚI

104136 – 19092011 – Debitul Dunarii la intrarea in tara, in sectiunea Bazias, era, duminica, intr-o usoara scadere fata de zilele precedente, respectiv de 2.450 mc/s, fiind sub media multianuala a lunii septembrie (3.800 mc/s), conform unui comunicat al Administratiei Nationale „Apele Romane”. Specialistii de la „Apele Romane” estimeaza ca Dunarea isi va mentine tendinta de scadere, ajungand in data de 25 septembrie, la un debit de 2.250 mc/s. Cel mai scazut debit din ultimii 50 de ani a fost inregistrat in anul 2003, cand Dunarea, la intrarea in tara, a avut un debit de 1.600 mc/s. În aval de Portile de Fier, debitele au fost in scadere pe sectoarele Calafat-Oltenita si Cernavoda-Harsova si la Galati, stationare la Gruia si la Calarasi in crestere pe sectoarele Vadu Oii-Braila si Isaccea-Tulcea.

 

 

Administratia „Apele Romane” adauga ca debitele sunt suficiente pentru asigurarea cerintelor de apa pentru toate folosintele, atat pentru populatie, cat si pentru industrie si ca nu sunt semnalate cazuri de mortalitate piscicola.

Dunarea a inregistrat, miercuri, cel mai scazut nivel al apei din ultimii trei ani si 11 convoaie (peste 250 de nave) au fost blocate la Calafat si Drobeta Turnu Severin. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.