Acasă Politic Bruxelles: Corina Cretu: „Excluderea femeilor de la luarea deciziilor perpetueaza discriminarea...

Bruxelles: Corina Cretu: „Excluderea femeilor de la luarea deciziilor perpetueaza discriminarea pe criterii de gen”

DISTRIBUIȚI

104262 – 23092011 – Europarlamentarul Corina Creţu, membru al Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale a Parlamentului European, a cerut Comisiei Europene actiuni concrete pentru atenuarea discriminarii salariale a femeilor din UE. Vicepresedintele PSD a atras atentia, in interpelarea adresata, asupra faptului ca romancele castiga, in medie, cu 10% mai putin decat barbatii ce ocupa locuri de munca similare.

„Discrepantele salariale determinate de apartenenta de gen sunt amplificate de criza economica. De asemenea, femeile sunt dezavantajate de faptul ca isi gasesc cu predilectie locuri de munca in domenii in care pregatirea profesionala este insuficient remunerata, cum este cazul serviciilor”, se arata in intrebarea cu solicitare de raspuns scris a europarlamentarului social-democrat. Corina Cretu a precizat ca – desi diferentele salariale din Romania sunt mai mici decat media regionala – exista decalaje mari in interiorul tarii, intre mediul rural si cel urban, precum si intre diversele zone.

Europarlamentarul roman a cerut Comisiei sa prezinte actiunile concrete pe care le are in vedere pentru a determina reducerea discriminarii ce afecteaza femeile in Uniunea Europeana, in special in noile state membre. „Excluderea femeilor de la luarea deciziilor politice si economice este una din principalele cauze ale discriminarii pe criterii de gen”, a declarat Corina Cretu, mentionand ca 97% din posturile de presedinti ai celor mai importante 614 companii europene cotate la bursa sunt ocupate de barbati, iar in plan politic femeile detin numai un sfert din pozitiile parlamentare si ministeriale din tarile UE. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.