Acasă Politic Bruxelles: Monica Macovei cere Justitiei romane sa-si rezolve problemele care au dus...

Bruxelles: Monica Macovei cere Justitiei romane sa-si rezolve problemele care au dus la amanrea aderarii la Schengen

DISTRIBUIȚI

104265 – 23092011 – Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, le cere tuturor responsabililor de la Bucuresti sa ia rapid masurile necesare pentru a indeplini recomandarile Comisiei Europene privind reformarea Justitiei, astfel incat Romania sa poata accede anul viitor la spatiul Schengen. Romania a indeplinit conditiile tehnice pentru aderarea la spatiul Schengen. Lipsa unui consens politic in legatura cu aderarea la Schengen a dus la amanarea unei decizii. Discutiile se vor relua, iar pana atunci justitia din Romania trebuie sa-si asume responsabilitatea si sa rezolve rapid chestiunile criticate in ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV). Solutiile reies din rapoartele Comisiei Europene pe MCV.

 

Iata cateva exemple: 1. Judecatorii sa judece dosarele cu politicieni amanate de ani de zile; 2. CSM sa inceapa concret curatarea sistemului judiciar si sa-i sanctioneze pe procurorii si judecatorii care au tras de timp sau din vina carora s-au implinit termenele de prescriptie; 3. CSM sa-i sanctioneze pe judecatorii si procurorii care nu au depus in termen declaratiile de avere si interese. Excluderea din magistratura ar fi o dovada de luare in serios a normelor de integritate.

Niciuna din aceste solutii nu cere modificari ale legislatiei, ci numai o doza de respect fata de cetatetii romani si europeni”, scrie Monica Macovei pe blogul personal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.