Acasă Politic Bucuresti: ANAF modifica formularele de inregistrare fiscala a contribuabililor

Bucuresti: ANAF modifica formularele de inregistrare fiscala a contribuabililor

DISTRIBUIȚI

104314 – 26092011 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat proiectul de ordin al ministrului Finanţelor Publice pentru modificarea şi completarea Ordinului Ministrului Finanţelor publice 262/2007 pentru aprobarea formularelor de înregistrare fiscală a contribuabililor, cu modificările şi completările ulterioare.

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar – fiscale, la articolul 29619 din Codul fiscal a fost introdus un nou alineat (1¹), conform căruia, Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, se depune trimestrial, prin derogare de la termenul de declarare lunară, de către categoriile de contribuabili prevăzute la art. 58 alin. (2) din Codul fiscal.

Totodată, prin actul normativ menţionat mai sus, la art. 296^19 din Codul fiscal a fost introdus alineatul (1^7), conform căruia persoanele şi entităţile prevăzute de lege, care se înfiinţează în cursul anului, aplică regimul trimestrial de declarare începând cu anul înfiinţării dacă, odată cu declaraţia de înregistrare fiscală, declară că în cursul anului estimează un număr mediu de până la trei salariaţi exclusiv şi, după caz, urmează să realizeze un venit total de până la 100.000 euro.

Conform prevederilor art.78 alin.(1) lit.b) din Ordonanţa Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în registrul contribuabililor se înscriu şi categoriile de obligaţii fiscale de declarare, denumite vector fiscal.

Având în vedere reglementările legale menţionate, este necesară introducerea în vectorul fiscal, a informaţiilor privind venitul total estimat şi numărul mediu de salariaţi estimat, pentru entităţile înfiinţate în cursul anului, iar pentru contribuţiile sociale şi impozitul pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor, a perioadei fiscale de declarare trimestrială.

Astfel, prin prezentul proiect de ordin se propune: modificarea corespunzătoare a formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”, precum şi a instrucţiunilor de completare a  acestuia, şi modificarea corespunzătoare a formularului 070 “Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere”, precum şi a instrucţiunilor de completare a  acestuia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.