Acasă Politic Bucuresti: Cursuri on-line in domeniul diagnosticarii precoce a tulburarilor de spectru autist

Bucuresti: Cursuri on-line in domeniul diagnosticarii precoce a tulburarilor de spectru autist

DISTRIBUIȚI

104270 – 23092011 – Din luna septembrie a acestui an, au inceput cursurile de educatie medicala continua la distanta: „Diagnosticul precoce al tulburarii de spectru autist” si „Tulburari de spectru autist”. Cursurile se adreseaza medicilor de familie, pediatrilor, specialistilor in psihiatrie pediatrica, sunt creditate de Colegiul Medicilor din Romania si sunt disponibile on-line.

Elaborarea acestor cursuri face parte din activitatile desfasurate de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale – Directia Generala Protectia Copilului si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, in cadrul proiectului strategic „Si ei trebuie sa aiba o sansa! – program de sprijin pentru integrarea sociala si profesionala a persoanelor cu tulburari de spectru autist”.

Cursurile cuprind cate 12 capitole, plus o prezentare de caz (pentru cursul „Diagnosticul precoce al tulburarii de spectru autist”) si ofera informatii complete si actualizate, privind diagnosticarea precoce a tulburarilor de spectru autist, criteriile de diagnosticare a TSA, instrumentele de screening validate stiintific, referirea cazurilor cu diagnostic prezumptiv, pricipii ce stau la baza tratamentului comorbiditatilor in TSA.

Formarea se desfasoara exclusiv on-line si cuprinde instruire teoretica, testare si certificare, asigurarea suportului tehnic pentru cursanti

„Ne-am propus ca, pana in septembrie 2013, la finalul proiectului, sa formam cel putin 1.200 de medici de familie, in diagnosticarea tulburarii de spectru autist”, declara Adelaide Katerine Tarpan, manager de proiect. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.