Acasă Politic Bucuresti: PDL forţează modificarea Constituţiei

Bucuresti: PDL forţează modificarea Constituţiei

DISTRIBUIȚI

103796 – 05092011 – Democrat-liberalii isi vor asuma oficial in Parlament proiectul de revizuire a Constitutiei transmis de presedintele Traian Basescu, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, la finalul sedintei Biroului Permanent National.Purtatorul de cuvant al PDL a declarat ca parlamentarii democrat-liberali sustin „revigorarea comisiei comune de revizuire a Constitutiei”, infiintata anul trecut. „Suntem convinsi ca Romania are nevoie de modificarea Constitutiei. Nu urmarim un joc politic, vom fi concentrati pe obtinerea a doua treimi in votul comisiei, sperand ca el se va traduce si in votul ce se va da in cele doua camere parlamentare”, a precizat deputatul PDL.

 

Voinescu a mai anuntat ca proiectul privind reorganizarea administrativa nu a fost abandonat, chiar daca nu a fost primit cu prea multa intelegere. „In coalitie partenerii sunt deschisi catre dialog, toata lumea e de acord ca structura teritoriala trebuie schimbata dupa mai bine de 40 de ani. Noi vrem ca procesul sa fie condus de coalitia aflata acum la guvernare”, a subliniat Sever Voinescu.

In ceea ce priveste comasarea alegerilor, acesta a afirmat ca „decizia PDL e clara, ferma, previzibila”.

„Suntem pentru organizarea alegerilor locale si parlamentare in aceeasi zi”, a spus el, argumentand ca Romania in 2012 nu isi mai poate permite un blocaj institutional, ea va trebui sa faca fata unor provocari economice din plan global extrem de complexe, iar factorul politic nu va trebui ca „prin jocul electoral sa impieteze asupra functionarii statului”.

Romania trebuie sa aiba o singura duminica electorala”, a punctat Voinescu, adaugand ca PDL spera in sprijinul intregii coalitii in Parlament.

El a anuntat ca la sedinta coalitiei de luni partenerii au cazut de acord asupra faptului ca sistemul electoral din 2008 trebuie schimbat, respectandu-se principiul ca acela care castiga cele mai multe voturi intr-un colegiu sa ajunga in Parlament, nu sa fie substituit de candidati de pe locul 2 sau 3.

Negocierile pe aceasta tema continua in coalitie, dat fiind faptul ca UDMR insista in adoptarea unui sistem de vot prin compensare, in timp ce PDL doreste vot uninominal pur. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.