Acasă Politic Bucuresti: PDL nu vrea vot uninominal cu compensare pe lista

Bucuresti: PDL nu vrea vot uninominal cu compensare pe lista

DISTRIBUIȚI

104144 – 20092011 – In coalitia de guvernamant se cauta o varianta de vot uninominal cu un mecanism de compensare altul decat cel pe lista, intrucat democrat-liberalii nu sunt de accord cu acest sistem, a anuntat purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu. „Suntem deschisi la o discutie pe un mecanism de compensare, dar nu acceptam o compensare pe lista. Se discuta acum in coalitie alte metode de compensare. Va exista lunea viitoare, o noua intalnire a reprezentantilor structurilor din coalitie care lucreaza la aceste modificari”, a spus vicepresedintele PDL. Pe de alta parte, in coalitie toate partile sunt de acord cu principiul ca cel care obtine cele mai multe voturi sa fie desemnat castigator in respectivul colegiu.

 

 

„Exista in coalitie un consens pentru comasarea alegerilor, decizia urmand sa fie legiferata la pachet cu modificarile din sistemul electoral. Pe Legea electorala, exista consensul pe principiul fndamental al uninominalului, anume candidatul care castiga cel mai mare numar de voturi dintr-un colegiu, merge in Parlament”, sustine Voinescu.

Varianta unui vot uninominal cu compensare pe lista a fost propusa de UDMR, care respinge categoric uninominalul pur, intr-un singur tur de scrutin. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.