Acasă Politic Bucuresti: PDL vrea adoptarea urgenta a Legii asistentei sociale

Bucuresti: PDL vrea adoptarea urgenta a Legii asistentei sociale

DISTRIBUIȚI

103888 – 08092011 – PDL vrea adoptarea de urgenta a Legii asistentei sociale, a anuntat joi purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor, Sever Voinescu, adaugand ca aceasta reprezinta o cerinta a Uniunii Europene.

Voinescu a mai spus ca acest act normativ e „legea revenirii la bunul simt”, pe care USL o tergiverseaza din motive electorale.

Legea-cadru a asistentei sociale e in Parlament de la finele lunii mai, Guvernul a introdus procedura de urgenta pentru acest proiect. Conform intelegerii cu UE, trebuie adoptata pana la sfarsitul lunii septembrie 2011. Aceasta lege e una extrem de importanta – are o dimensiune a justitiei sociale si, pe de alta parte, o dimensiune necesara reformei statului in Romania. Acum Romania e un stat asistential – 8,3 milioane romani primesc ajutoare de la stat. Statul stimuleaza nemunca”, a spus deputatul PDL.

Conform lui Voinescu, legea are cinci principii – asigurarea unui loc de munca e cea mai buna forma de asistenta sociala, diminuarea fraudelor in sistemul de protectie sociala, schimbarea ajutoarelor sociale din bani in ajutoare precum cantinele sociale, reducerea ajutoarelor sociale de la 54 la 9 – un om neputand primi doua tipuri de ajutoare in acelasi timp, si reducerea cheltuielilor sociale cu 0,8% din PIB. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.