Acasă Politic Bucuresti: Plicuri de corespondenta dedicate intrarii in vigoare a noului Cod Civil

Bucuresti: Plicuri de corespondenta dedicate intrarii in vigoare a noului Cod Civil

DISTRIBUIȚI

104202 – 21092011 – Ministerul Justiţiei, în colaborare cu Romfilatelia SA, a realizat plicul de corespondenţă „1 octombrie 2011 – Intrarea în vigoare a noului Cod Civil” cu scopul de a marca importanţa deosebită a acestui eveniment nu doar pentru întregul sistem de justiţie, dar mai ales pentru cetăţenii acestei ţări. Acţiunea se înscrie în eforturile de popularizare a noului Cod Civil.

Pentru a ilustra importanţa renunţării la vechiul Cod Civil şi adoptarea celui nou, la tipărirea acestui plic de corespondenţă au fost folosite, într-o grafică deosebită, imagini care reproduc: prima pagină din „Codicele Civile” publicat în Monitorul Jurnalul Oficial al Principatelor Unite române în data de 4/16 decembrie 1864; primele trei articole din noul Cod Civil – într-un format diferit faţă de cel tipărit în Monitorul Oficial al României; timbrul tipărit reprezentând sigla Ministerului Justiţiei, imagine ce ilustrează rolul MJ de reglementare a cadrului normativ şi instituţional al sistemului judiciar şi al înfăptuirii justiţiei ca serviciu public.

Cele 200.000 de plicuri de corespondenţă realizate sunt în circuitul poştal, putând fi cumpărate atât de la oficiile poştale, cât şi din magazinele Romfilatelia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.