Acasă Politic Bucuresti: Primarul general a cerut tratament generalizat in zonele afectate de omida...

Bucuresti: Primarul general a cerut tratament generalizat in zonele afectate de omida paroasa

DISTRIBUIȚI

103805 – 05092011 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut luni Centrului de Protectie a Plantelor sa aplice un tratament generalizat in zonele afectate de atacurile masive ale Hyphantria Cunea (omida paroasa), inregistrate in Capitala, in ultima saptamana.

Specialistii Centrului de Protectie a Plantelor aduc la cunostinta bucurestenilor ca in perioada 22 august 2011-1 septembrie 2011, pe raza Municipiului Bucuresti s-au depistat focare cu preponderenta cea mai mare in sectoarele 3, 4, 5 si 6, in aceasta saptamana aplicandu-se tratamente fitosanitare generalizate in zonele Bld. Drumul Taberei- Bld. Sibiu-Bld. 1Mai- Str. Brasov,(si strazi adiacente: Aleea Compozitorilor, Obcina Mare, Tincani, C-tin Titel Petrescu, Vladeasa, Cara Anghel, Gheorghe Latea etc). Aceste tratamente se efectueaza concomitent cu cele din strazile cartierului Berceni.

In zilele urmatoare, se va actiona in sectoarele 3,4,5,6 (zona Militari), dar si pe eventualele noi sesizari ale cetatenilor care ar putea aparea din celelalte sectoare. Aceste tratamente fitosanitare generalizate se vor face in scopul reducerii rezervei biologice, pentru a preintampina pe viitor aparitia focarelor si invaziei agresive de Hyphantria Cunea.

De altfel, conform ciclului biologic al acestor daunatori, specialistii centrului de Protectie a Plantelor au constatat pe teren ca omizile sunt sporadice, in retragere conform ciclului biologic pentru pregatirea de „iernare”, sub forma de crisalida sau nimfa, in zonele de atac masiv tratate anterior nefiind inregistrate alte sesizari. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.