Acasă Politic Bucuresti: Protest la Palatul Cotroceni impotriva proiectului Rosia Montana

Bucuresti: Protest la Palatul Cotroceni impotriva proiectului Rosia Montana

DISTRIBUIȚI

104308 – 26092011 – Mai multe ONG vor protesta marti după-amiaza la Palatul Cotroceni împotriva Proiectului Roşia Montana. În semn de nemulţumire faţă de insistenţa cu care preşedintele sprijină cedarea către Compania Gold Corporation a exploatărilor miniere, organizatorii au anunţat că vor dona preşedintelui Traian Băsescu, dire resurse proprii, obiecte din aur.  „Marti, 27 septembrie, intre orele 17.00 si 19.00, zece ONG-uri bucurestene organizeaza incheierea Marsului Aurului pe traseul Piata Universitatii – Piata Operei – Palatul Cotroceni (intrarea Leu). Marsul a fost initiat in urma cu o saptamana de catre doi bacauani, care au parcurs 300 de kilometri pe jos pe ruta Bacau – Bucuresti pentru cauza Rosiei Montane.

Cei doi militanti, impreuna cu participantii bucuresteni, vor incheia marsul la Palatul Cotroceni, unde ii vor dona presedintelui Traian Basescu piese de aur din resurse proprii”, anunţă un comunicat de presa.

Florin Suciu, angajat in cadrul unei firme de colectare a deseurilor reciclabile si Sebastian Muscalu, student la Facultatea de Ecologie si Protectia Mediului, au plecat pe 19 septembrie din Bacau, in Marsul Aurului, dedicat Rosiei Montane si salvarii acesteia de la proiectul minier pe baza de cianuri.

Marsul celor doi va fi finalizat, impreuna cu sute de participanti, pe traseul Piata Universitatii – Piata Operei – Palatul Cotroceni (intrarea Leu), intre orele 17:00 si 19:00. La Cotroceni, o delegatie va depune donatia participantilor pentru presedintele Basescu, aceasta constand in piese de aur din resurse proprii, „simbol al castigului infim pe care statul roman l-ar avea din acest proiect minier”, mai precizeaza sursa citata. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.