Acasă Politic Bucuresti: Reteaua Nationala de Suport pentru persoanele cu dizabilitati se extinde rapid

Bucuresti: Reteaua Nationala de Suport pentru persoanele cu dizabilitati se extinde rapid

DISTRIBUIȚI

103979 – 12092011 – Reţeaua Naţională de Suport, demarată de Patronatul Medicinei Integrative în vederea sprijinirii incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi, a ajuns la un număr de 53 de parteneri. Membrii reţelei sunt ONG-uri, patronate, companii private şi instituţii publice din România care şi-au propus să sprijine reinserţia socială a persoanelor cu dizabilităţi.

Reţeaua Naţională de Suport (RNS) are ca scop consolidarea relaţiei cu mediul de afaceri şi desfăşurarea campaniilor de conştientizare cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Dintre cei 53 de membri ai Reţelei Naţională de Suport, 16 se află în Regiunea Sud-Est (Constanţa), 24 în Regiunea Centru (Braşov) şi 13 în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

„Suntem impresionaţi de rapiditatea cu care organizaţiile, fie că sunt non-profit, instituţii de stat sau companii private, şi-au manifestat dorinţa de a sprijini integrarea socio-economică a persoanelor cu dizabilităţi, prin implicarea în Reţeaua Naţională de Suport. Faptul că au răspuns atât de repede solicitărilor noastre ne îndreptăţeşte să sperăm că vom reuşi să schimbăm o mentalitate greşită a societăţii în ceea ce priveşte drepturile şi abilităţile persoanelor cu dizabilităţi. Ne aşteptăm ca numărul de membri ai Reţelei Naţionale de Suport să crească în viitor, deoarece tot mai multe organizaţii încep să conştientizeze importanţa acestei categorii sociale”, a declarat Liviu Mandler, preşedinte Patronatul Medicinei Integrative.

Reţeaua Naţională de Suport este o activitate în cadrul proiectului european „Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale, în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni.

Proiectul se derulează în perioada 2010 – 2013 şi are ca obiectiv central crearea unei reţele de centre cu acoperire multiregională în zonele Bucureşti-Ilfov, Centru şi Sud-Est, pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

Beneficiarii proiectului sunt persoane cu dizabilităţi diferite care vor beneficia de consiliere profesională şi psihologică, precum şi de cursuri de formare profesională în cadrul centrelor regionale.

Patronatul Medicinei Integrative – PMI este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit şi apolitică, ce reuneşte persoane fizice autorizate, cabinete medicale, clinici care prestează servicii medicale şi/sau terapeutice în cadrul organizaţiilor din care fac parte. Organizaţia se ocupă de medicina alopată tradiţională, alături de medicina complementară (prestată de medici specialişti care utilizează toate terapiile demonstrate ca fiind sigure şi eficiente). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.