Acasă Politic Bucuresti: Se redeschide Ambasada Romaniei de la Tripoli

Bucuresti: Se redeschide Ambasada Romaniei de la Tripoli

DISTRIBUIȚI

104312 – 26092011 – Ministerul Afacerilor Externe a obţinut aprobarea de a redeschide Ambasada României de la Tripoli, a anunţat, luni ministrul Teodor Baconschi. Şeful diplomaţiei române a precizat că momentan nu va fi acreditat un nou ambasador în Libia, ci va fi numit un însărcinat cu afaceri. Teodor Baconschi susţine că după constituirea noului guvern libian va fi trimis şi un ambasador.

”Am cerut şi obţinut aprobarea de a redeschide Ambasada de la Tripoli, procedura e în curs, vom fi din nou acolo prezenţi cu diplomaţi şi personal consular. Situaţia acolo este încă destul de confuză, deocamdată nu vom acredita un nou ambasador, ci un însărcinat cu afaceri, însă în momentul în care guvernul va fi în mod legal constituit, sigur că vom trimite un ambasador”, a declarat Teodor Baconschi.

Totodată, ministrul a precizat că l-a asigurat pe preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) din Libia, Mustafa Abdeljalil, că România va participa la reconstrucţia Libiei. ”L-am asigurat că România sprijină CNT şi doreşte să participe la reconstrucţia Libiei, că suntem un prieten tradiţional care va rămâne alături de noile autorităţi”, a mai spus Teodor Baconschi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.