Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu, citat la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Bucuresti: Traian Basescu, citat la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

DISTRIBUIȚI

104342 – 27092011 – Presedintele Traian Basescu a fost citat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), din cauza unei declaratii legate de persoanele cu dizabilitati. Seful statului a spus, intr-o emisiune televizata, ca ii place monarhia, ca sistem, dar ca nu poate fi aplicat pentru ca romanii vor sa-si aleaga singuri conducatorii, nu sa aiba un suveran ales pe viata si care ar putea sa dea si mostenitori cu dizabilitati.„80% din romani sunt convins ca vor sa isi aleaga seful de stat. Bun, rau, dar stiu ca il schimba. Ce te faci cu unul care e pe viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce te faci? Ramai cu el sef de stat?”, spusese Traian Basescu la B1 TV.

 

 

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu si fundatia Facias l-au reclamat pe Traian Basescu la CNCD, din cauza acestei declaratii.

Seful statului a mai fost sanctionat de CNCD cu avertisment dupa ce se referise la o jurnalista, in 2007, cu apelativul „tiganca imputita”, insa a contestat decizia si a avut castig de cauza. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.