Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu: “Vom sustine Republica Moldova pentru aderarea la UE pana...

Bucuresti: Traian Basescu: “Vom sustine Republica Moldova pentru aderarea la UE pana ne va cere Chisinaul sa incetam”

DISTRIBUIȚI

103724 – 01092011 – Autoritatile de la Bucuresti sustin Republica Moldova pentru aderarea la UE in acelasi timp cu statele din Balcanii de Vest si va face acest lucru pana cand Chisinaul va cere incetarea sustinerii, a declarat presedintele Traian Basescu, joi, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

„Legat de UE trebuie sa ne continuam politica de extindere a Uniunii cu statele Balcanilor de Vest si efort major pentru a convinge partenerii ca Republica Moldova sa fie luata in considerare intr-un proces care vizeaza statele balcanice. Daca ne va cere Chisinaul sa incetam aceasta sustinere, o vom face”, a spus seful statului roman.

Traian Basescu a facut un apel la diplomatii romani sa sustina cauza Republicii Moldova in Europa, nu doar pe aderare, ci si pe liberalizarea vizelor si negocierile pentru un accord de liber schimb.

„Toti diplomatii care au posibilitatea sa influenteze avansul Republicii Moldova catre Uniune ar trebui sa-si focuseze efortul pe sustinerea negocierii acordului, pe inceperea negocierii legate de liberalizarea vizelor si pentru inceperea negocierilor pe acordul de liber schimb cu Republica Moldova – odata finalizate, aseaza Republica Moldova pe un drum al integrarii”, a adaugat Basescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.