Acasă Politic Bucureşti: Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: “Partidul Civic Maghiar, care susţine agresiunea Jobbik...

Bucureşti: Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: “Partidul Civic Maghiar, care susţine agresiunea Jobbik la adresa României, trebuie scos în afara legii”

DISTRIBUIȚI

BALCZO103774 – 04092011- Atunci când vicepreşedintele Parlamentului Ungariei Zoltan Balczo, care este şi un lider al partidului extremist Jobbik, declară răspicat că va face totul pentru a uni maghiarii din Bazinul Carpatic, acest lucru reprezintă un act oficial de agresiune la adresa statului român, atenţionează vicepreşedintele PC, Bogdan Diaconu.

Partidul Jobbik nu-şi ascunde astfel intenţia de a destrăma România şi de a alipi o parte din Transilvania la Ungaria. Şi mai grav însă este că această declaraţie a fost făcută la întâlnirea şi cu susţinerea unui partid înregistrat în România, Partidul Civic Maghiar, care îşi asumă în mod public acest tip de agresiune la integritatea ţării.

Prin această asociere cu intenţiile anti-româneşti ale partidului Jobbik, Partidul Civic Maghiar este neconstituţional şi trebuie interzis prin lege. Conform art.30 alin.7 din Constituţie, incitarea la separatism teritorial este interzisă de lege, iar partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României, sunt neconstituţionale (art. 40, alin 2).

Zoltan Balczo a declarat, la lucrările celui de-al treilea Consiliu Naţional al Partidului Civic Maghiar, că formaţiunea pe care o reprezintă „va face totul” pentru ca naţiunea maghiară din Bazinul Carpatic să se unească.

Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo, care este şi vicepreşedintele Jobbik, a declarat, la lucrările celui de-al treilea Consiliu Naţional al Partidului Civic Maghiar, că formaţiunea pe care o reprezintă “va face totul” pentru ca naţiunea maghiară din Bazinul Carpatic să se unească. “În numele Jobbik facem totul ca naţiunea maghiară din Bazinul Carpatic să se unească”, a spus Balczo, care a precizat că reprezintă un Parlament care în ultimul an a început “să platească o datorie din 5 decembrie 2004 (când a fost respins referendumul pentru acordarea cetăţeniei ungare pentru maghiarii de peste hotare -n.red)”, a declarat Zoltan Balczo, citat de Agerpres, preluată de PROMPT MEDIA. “Acesti ultimi ani au facut ca noi în Bazinul Carpatic să simţim că suntem membri ai aceleiaşi naţiuni. Aceasta s-a confirmat şi cu ocazia şedintei Consiliului Naţional Secuiesc de la Budapesta când pe Parlamentul Ungariei a fost arborat drapelul secuiesc. Atunci Casa Ţării (Parlamentul – n.r) a devenit Casa Naţiunii. Noi cei din Casa Ţării trebuie să facem mai multe pentru ca şi Casa Ţării să devină a Naţiunii”, a mai spus vicepreşedintele Parlamentului Ungariei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.