Acasă Politic Bucureşti: Cartel Alfa acuză din nou parlamentarii că nu respectă statul de...

Bucureşti: Cartel Alfa acuză din nou parlamentarii că nu respectă statul de drept

DISTRIBUIȚI

104224 – 22092011 – Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA” îşi exprimă profunda dezaprobare faţă de decizia luată de deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe, care au hotărât amânarea plăţii drepturilor salariale câştigate de bugetari, prin horărâri judecătoreşti definitive, cu patru ani, de la termenul limită stabilit anterior, 31 decembrie 2012, pentru 31 decembrie 2016, se arată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

CNS “Cartel ALFA” consideră decizia luată de deputaţii din Comisia de Buget Finanţe ca fiind un act de sfidare faţă de o hotărăre judecătorească, un demers ilegal şi abuziv, în condiţiile în care o instituţie a statului de drept modifică termenele de punere în aplicare pentru sentinţe definitive şi irevocabile, după cum o cer interesele de moment (electorale) ale partidelor aflate la putere.

Deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe care au decis, miercuri, să prelungească termenul de plată a drepturilor câştigate în justiţie de către lucratorii din sectorul bugetar de la 31 decembrie 2012 (după cum era prevăzut în OUG 71/2009) la 31 decembrie 2016 şi să modifice şi procentele anuale de returnare a sumelor respective. Astfel în cursul anului 2012 urmează a se plăti doar 5% din valoarea titlului executoriu, în 2013 o cotă de 10%, iar în 2014, 25% din valoarea acestuia. Pentru 2015 a fost stabilită o cotă de 25% , iar pentru 2016, restul de 35% din valoarea titlului executoriu, decis prin hotărâri definitive si irevocabile, de justitie.

CNS “Cartel ALFA” consideră că parlamentarii puterii care se declară de stânga (UNPR), sau de centru-dreapta (PDL sau UDMR), şi care sunt majoritari în cadrul comisiei buget-finanţe, nu mai reprezintă interesele celor care i-au ales, ci urmăresc exclusiv satisfacerea avantajelor grupurilor politice din care fac parte.

“Cartel ALFA” consideră ca parlamentarii ar fi trebuit sa înceapa cu un minim gest de onoare şi să decidă plata propriilor lor drepturi salariale în procentele stabilite pentru bugetari, cu scadenţă la 31 decembrie 2016. Explicaţia acestei măsuri, “încadrarea în deficitul bugetar stabilit pentru următori ani”, CNS “Cartel ALFA” o consideră o demonstraţie de abuz de putere şi o sfidare la adresa tuturor categoriilor de bugetari din România. CNS “Cartel ALFA” solicită membrilor Parlamentului să dea dovadă că sunt primii care respectă statul de drept. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.