Acasă Politic Bucureşti: Concert Matei Bucur Mihaescu in Festivalul George Enescu

Bucureşti: Concert Matei Bucur Mihaescu in Festivalul George Enescu

DISTRIBUIȚI

103932 – 09092011 – Tânărul muzician de excepţie, Matei Bucur Mihăescu – pianist, compozitor şi dirijor la 16 ani, va concerta marţi, 13 septembrie 2011, începând cu orele 18.00, în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional “George Enescu”. Alături de el, vor mai urca pe scenă membrii orchestrei CaMMerata, fondată de Matei Bucur Mihăescu în anul 2008 şi susţinută de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Matei Bucur Mihăescu are 16 ani, iar pentru lucrările compuse încă de la vârsta de 7 ani şi stilul abordat este considerat de specialişti un posibil urmaş al lui George Enescu. Despre el, compozitoarea prof. Ana Maria Creţan spune: „Maniera în care Matei scrie lucrări pentru pian, orchestră şi cor este una cu totul specială şi foarte asemănătoare marelui George Enescu. Muzica sa este foarte sensibilă şi naţională, în stiluri variate, specifice marilor compozitori români. Cele peste 80 de lucrări pe care Matei le-a compus într-o perioadă atât de scurtă, îl prezintă ca pe un autor român pătruns de valorile naţionale, autentice româneşti. Iar faptul că el reuseşte, la o vârstă atât de fragedă, să fie un muzician total – pianist, compozitor şi dirijor – constituie o apropiere evidentă de geniul marelui George Enescu.”

În cadrul Festivalului, Matei va prezenta iubitorilor muzicii clasice compoziţii proprii, care au fost interpretate pe scene de primă mărime de către artişti de prestigiu – orchestre, coruri, solişti – sub bagheta unor mari maeştri dirijori.

În cadrul acestei ediţii a Festivalului, în Piaţa George Enescu vor răsuna, sub bagheta lui Matei Bucur Mihăescu, acordurile „Simfoniei nr. 1 în Do Major” – lucrare muzicală barocă în cinci părţi compusă în stilul marilor compozitori francezi ai epocii. Din programul concertului, care îl are ca protagonist pe Matei Bucur Mihăescu, va mai face parte şi lucrarea ,,Ave Maria”, o creaţie a tânărului compozitor care a impresionat publicul, stârnind o vie emoţie, încă de la prezentarea sa, în premieră, în anul 2010, pe scena Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Alături de Matei Bucur Mihăescu, în cadrul aceluiaşi concert, vor evolua tineri muzicieni, elevi şi studenţi talentaţi, membri ai orchestrei CaMMerata, fondată de Matei Bucur Mihăescu în anul 2008. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.