Acasă Politic Chisinau: Noul ambasador al SUA la Chisinau este William Henry Moser

Chisinau: Noul ambasador al SUA la Chisinau este William Henry Moser

DISTRIBUIȚI

104012 – 13092011 – Noul ambasador american la Chisinau este William Henry Moser. Acesta „s-a arătat entuziasmat de noua sa funcţie şi a declarat că este determinat să coopereze strâns cu conducerea Republicii Moldova pentru intensificarea dialogului bilateral”, conform unui comunicat al ministerului de externe de la Chisinau citat de Romanian Global News.

William H. Moser a dat asigurări că SUA va susţine în continuare Republicii Moldova în avansarea nivelului democraţiei, dezvoltarea economică, combaterea corupţiei, precum şi în reglementarea conflictului transnistrean.

William Henry Moser, care il inlocuieste pe Asif Chaudhry, lucreaza in diplomatie din anul 1984, avand experienta in tari africane, central-europene si sud-americane. Inainte de a fi investit in functia de ambasador, William H. Moser a lucrat in calitate de asistent de logistica la Departamentul de Stat al SUA.

De asemenea, a fost director de servicii globale de sprijin si inovatie, consilier de management la ambasada din Kiev, ofiter de management de post la biroul afacerilor Orientului Mijlociu si Asiei de sud, ofiter economic si ofiter de management la ambasada din Alma Ata, ofiter militar politic la biroul de sprijin regional si de asistenta in domeniul securitatii, ofiter administrativ al ambasadei din Paramaribo, ofiter pentru management financiar si disbursing la ambasada din Cairo, ofiter consular si asistent de personal la ambasada din Bonn, ofiter pentru servicii generale la ambasada din Bamako.

Moser a obtinut titlul Bachelor of Arts la Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill. Are o sotie si trei copii, doi baieti si o fata. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.