Acasă Politic Constanta: Protectia Consumatorilor a aplicat amenzi de 700.000 lei comerciantilor de pe...

Constanta: Protectia Consumatorilor a aplicat amenzi de 700.000 lei comerciantilor de pe Litoral

DISTRIBUIȚI

103761 – 02092011 – Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat comercianţilor de pe Litoral 461 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 421 de amenzi, în valoare totală de 699.700 lei şi 47 de avertismente.

Amenzile au fost aplicate în contextul celor 570 de controale efectuate în perioada 1 iulie – 31 august, în cadrul Comandamentului Litoral 2011, se arată într-un comunicat ANPC.

 

otodată, au fost primite şi soluţionate 214 reclamaţii ale consumatorilor nemultumiţi de produsele achiziţionate şi serviciile prestate pe Litoral. Pentru deficienţele constatate, comisarii ANPC au oprit de la comercializare produse în valoare de 80.617 lei.

La încheierea oficială a Comandamentului Litoral 2011, preşedintele ANPC, secretarul de stat Constantin Cerbulescu, a subliniat că acţiunile de control vor continua.

”Vom ţine cont că, începând cu 1 septembrie, odată cu scăderea tarifelor şi începerea programelor destinate unor categorii de consumatori vulnerabili, cum ar fi programele de tip Litoralul pentru toţi  sau cele de tratament destinate pensionarilor, acţiunile de supraveghere a pieţei trebuie să continue pentru descurajarea oricăror încercări de nerespectare a prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor”, a spus secretarul de stat Constantin Cerbulescu. –

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.