Acasă Politic Din nou dosar penal pentru munca la negru in Ilfov

Din nou dosar penal pentru munca la negru in Ilfov

DISTRIBUIȚI

104161 – 20092011 – În urma intensificării acţiunilor de control la nivel teritorial în vederea depistării angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov, Garda Financiară Ilfov şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov, a identificat în luna septembrie 2011 până la acestă dată, 36 persoane neavând încheiate contracte individuale de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a stabilit acţiuni de control prin inspectorul şef Doru Raicu, astfel că, în perioada 9-14 septembrie 2011 au fost depistate 20 persoane desfăşurând activitate în domeniul de activitate – construcţii, pe raza localităţilor Mogoşoaia şi Voluntari.

De asemenea, în data de 7 septembrie 2011, pe şantierul de locuinţe din localitatea Dobroeşti s-au găsit 16 persoane fără a avea întocmite forme legale de angajare.

           Conform prevederilor Legii nr. 53/2003 republicată “constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă”.

Savârşirea acestei infracţiuni atrage răspunderea penală a angajatorilor, astfel încât ITM Ilfov a întocmit documentaţia necesară şi a sesizat organele de cercetare penală pentru cele 5 societăţi comerciale de pe raza judeţului Ilfov, la care au fost depistate în total un număr de 36 persoane care prestau activitate fără a avea forme legale de angajare. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.