Acasă Politic Liverpool: Victor Ponta le-a vorbit laburiștilor britanici despre dreptul la munca pentru...

Liverpool: Victor Ponta le-a vorbit laburiștilor britanici despre dreptul la munca pentru imigrantii romani

DISTRIBUIȚI

104346 – 27092011 – Președintele PSD, Victor Ponta, a luat cuvântul, într-o dezbatere din cadrul Conferinței naționale a Partidului Laburist din Marea Britanie, care se desfăşoară la Liverpool, și a transmis un mesaj despre nevoia acceptării românilor pe piața muncii în Europa. In această intervenție, Victor Ponta a susținut cauza românilor care muncesc în Marea Britanie, dar și în alte state ale Uniunii Europene, subliniind nevoia ca aceștia să fie acceptați pentru calitățile și performanțele lor profesionale. Președintele PSD a reluat mesajul despre dreptul românilor, ca şi cetățeni europeni, de a circula și munci fără restricții oriunde în Uniunea Europeană, și a solicitat laburiștilor sprijin pentru eliminarea restricțiilor pe piața muncii.

 „ Trebuie să le oferiți românilor șansa de a se bucura de aceleași oportunități de care se bucură și cetățenii dvs. Doct

 

orii, profesorii, specialiștii noștri în computere care vin și se stabilesc aici vă ajută să vă dezvoltați. Economia dvs va avea de suferit dacă vă opuneti imigrației. Iar o asemenea opoziție nu este justă”, a subliniat Victor Ponta.

 

             Acesta s-a referit și la guvernele de factură conservator-populistă, care au tendința să învinovățească imigranții pentru toate problemele din societate, așa cum s-a întâmplat recent cu atacurile care au vizat imigranții români. „Aceste guverne oferă același răspuns greșit la toate întrebările complicate ale cetățenilor. Cine vă ia locul de muncă? Imigrantul! Cine comite infracțiunile? Imigrantul! Cine vă ia casa? Imigrantul! Lucrurile nu pot continua așa!”, a adăugat liderul PSD, exprimându-și dezaprobarea în special față de modul în care autoritățile franceze s-au raportat în ultima vreme la cetățenii de origine romană.

   În cadrul aceleiași Conferințe, Victor Ponta va vorbi în această seară și despre criza euro, care amenință să transforme profund societățile în care trăim. Uniunea Europeană se transformă și se simte nevoia unei integrări mai profunde a instituțiilor și a statelor europene, pentru a putea face față noilor provocări și pentru a oferi cetățenilor europeni o viață mai bună. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.