Acasă Politic Mangalia: Traian Basescu pledeaza din nou pentru redeschiderea minelor de aur

Mangalia: Traian Basescu pledeaza din nou pentru redeschiderea minelor de aur

DISTRIBUIȚI

103935 – 11092011 – Trebuie sa fie redeschise minele pana la sfarsitul anului, pentru a se crea locuri de munca in 2012, a declarat sambata presedintele Traian Basescu.

„Acesta este aurul in momentul de fata – locurile de munca. Cine este capabil sa creeze locuri de munca isi scoate tara din dificultate, cine nu poate crea locuri de munca, oricati bani ar baga in banci, nu-si va scoate tara din dificultate. Avem investitiile actuale, avem programele de infrastructura si avem resursa naturala, care se afla in pamant: aur, argint, cupru, care trebuie exploatate. Acolo putem crea locuri de munca”, a declarat Traian Basescu, prezent sambata la Mangalia, la Scoala de Vara a UNPR.

„Avem resursa care se afla in pamant, aur, argint, cupru, care trebuiesc exploatate, acolo putem crea locuri de munca. Daca pana acum cinci ani aceste exploatari erau subventionate de stat, datorita cresterii pretului pe plan mondial la cele trei metale, noi putem exploata rentabil acum fostele mine inchise. Nu discut cum, in ce conditii comerciale, este problema Guvernului, dar avem obligatia ca pana la sfarsitul anului sa redeschidem pentru a crea locuri de munca in anul 2012 exploatarile inchise care au generat la randu-le mult somaj. Astazi, suntem in situatia de a le redeschide si trebuie sa o facem. Fie ca o facem cu participarea unor investitori straini interesati, fie ca o facem cu sustinerea din partea guvernului pentru reluarea activitatilor”, a explicat Traian Basescu.

El a dat exemplul redeschiderii exploatarii de cupru de la Rosia Poieni, de catre Regia Cuprului Deva, in contextul cresterii pretului mondial la cupru. „Am fost la Rosia Poieni, spre surprinderea mea, am constatat ca Regia Cupru Deva a reluat exploatarea de cupru datorita cresterii pretului pe plan mondial. Este un lucru bun, le trebuie doar o mana de ajutor”, a completat Basescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.