Acasă Politic Mangalia: UNPR ar vrea singură la guvernare

Mangalia: UNPR ar vrea singură la guvernare

DISTRIBUIȚI

103944 – 12092011 – Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Marian Sârbu, susţine că formaţiunea sa se va putea impune cu programul pe care îl doreşte doar dacă va guverna singură. ”Fireşte, este greu de presupus că, după un an-doi ani de existenţă ca partid, să obţinem noi 51% la alegerile următoare. Suntem oameni raţionali, dar în acelaşi timp acesta trebuie să fie principalul nostru scop politic. Pentru că numai în condiţiile în care vom ajunge să guvernăm de unii singuri, am putea să ne impunem programul pe care ni-l dorim”, le-a spus Sârbu sâmbătă participanţilor la şcoala politică a UNPR”. Potrivit acestuia, UDMR este concentrat pe aceleaşi teme de 20 de ani, iar PDL are ”obsesii ultraliberale”.

 

 ”Tot timpul… uitaţi-vă şi dumneavoastră cât de greu este de guvernat într-o coaliţie. UDMR vrea şi este concentrată pe temele pe care de 20 de ani le are în România. A devenit aproape o obsesie ideea aceasta de enclavizare etnică. (…) PDL are de asemenea obsesiile acestea ultraliberale, încercând într-un fel sau altul să vorbească populaţiei despre nevoia diminuării tuturor prestaţiilor sociale. Dumneavoastră auziţi aproape zilnic despre faptul că se fraudează sistemul, că se iau bani prea mulţi în zona socială şi aşa mai departe. Fireşte că este nevoie de ajustări şi am fost de acord cu ele”, a afirmat reprezentantul UNPR.

Marian Sârbu a precizat că adevărata problemă a ţării nu este legată de protecţia socială.”Adevărata temă a României atunci când ne uităm în bugetul pe care îl consumă această ţară, anual, nu este legată de protecţia socială. Banii trebuie, este adevărat, folosiţi mai bine, statul, instituţiile trebuie să se modernizeze în mod evident. Dar adevărata problemă a României şi statului român nu este legată de faptul că am cheltuit prea mult pentru protecţiile sociale. Am cheltuit prea mult, este adevărat, pentru salarii, avem un număr de bugetari excesiv umflat mai ales de liberali cu aproape 500.000 de salariaţi. (…) Acum, noi trebuie să facem ajustările necesare. Din acest punct de vedere, relaţia noastră cu colegii din Coaliţie este una responsabilă, onorabilă, ştim că a fost nevoie de măsuri de acest tip”, a menţionat preşedintele UNPR.

În opinia sa, viziunea politică a UNPR este total diferită. ”Avem cu totul alte imagini despre felul în care ar trebui să arate modelul social în care ne mişcăm. Şi pentru asta, trebuie … partidul unor buni specialişti. N-am niciun dubiu că UNPR ar fi în stare el însuşi să prezinte un cabinet care să poată oricând rivaliza cu oricare dintre miniştrii actuali. (…) Când vom şti să arătăm opiniei publice drumul către comparaţie, UNPR va deveni câştigător, pentru că la acest capitol UNPR stă mult mai bine decât majoritatea celorlalte partide. Aş putea spune mai bine decât toate. (…) Pot spune că, în curând, vom ieşi pe piaţa politică cu programul nostru de guvernare, în legătură cu ceea ce ar trebui să se întâmple în guvernarea viitoare”, a afirmat Marian Sârbu. – www.promptmedia.ro, sursa Agerpress

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.