Acasă Politic New York: Consiliul de Securitate discuta luni cererea de aderare a statului...

New York: Consiliul de Securitate discuta luni cererea de aderare a statului Palestinian la ONU

DISTRIBUIȚI

104284 – 25092011 – Consiliul de Securitate al ONU se va reuni luni dupa-amiaza pentru o prima sedinta de consultari asupra cererii de aderare a statului palestinian la ONU, conform anuntului facut de ambasadorul Libanului, Nawaf Salam, presedintele consiliului in cursul lunii septembrie, transmite AFP. Diplomatul libanez a precizat ca a transmis cererea palestiniana celorlalti 14 membri ai Consiliului de Securitate, dupa ce a primit-o de la secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. ”Am transmis scrisoarea (presedintelui palestinian, Mahmoud Abbas) si i-am convocat pe membrii consiliului in cadrul unei reuniuni de consultari pe aceasta tema, luni, la orele 15.00”, a adaugat Nawaf Salam. 

Cu toate presiunile exercitate de europeni si americani, liderul palestinian, Mahmoud Abbas, a transmis vineri secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, cererea de aderare a statului palestinian la Natiunile Unite pe baza frontierelor din 4 iunie 1967 cu Ierusalimul de Est drept capitala.

Pentru a avea succes, cererea ar trebui sa obtina cel putin noua voturi favorabile in randul celor 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Pentru moment, sase state si-au anuntat intentia de a vota in favoarea acestei aderari ca membru cu drepturi depline – Brazilia, China, Liban, Rusia, Africa de Sud si Inda -, insa SUA, unul dintre cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate, au avertizat ca isi vor exercita dreptul de veto fata de initiativa palestiniana. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.