Acasă Politic Oradea: Doi urmariti general pentru tentativa de omor, retinuti la frontiera cu...

Oradea: Doi urmariti general pentru tentativa de omor, retinuti la frontiera cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

104237 – 22092011 – Poliţiştii de frontieră bihoreni de la SPF Salonta au reţinut, noaptea trecută, doi bărbaţi pe numele cărora erau eliberate mandate de arestare preventivă pentru tentativă de omor deosebit de grav.

Cei doi se aflau într-un autoturism marca VW Passat, cu numere de înmatriculare bulgăreşti, condus de un român în vârstă de 23 ani, domiciliat în judeţul Neamţ, care a fost oprit pentru control pe comunicaţia Avram-Iancu–Ant. Ambii urmăriţi general au declarat că nu posedă asupra lor documente de identitate. Deoarece datele de identitate comunicate verbal de aceştia nu existau în bazele de date, ei au fost duşi la sediul SPF Salonta pentru stabilirea identităţii reale şi clarificarea tuturor aspectelor legate de prezenţa lor în zona de frontieră. Din verificările efectuate s-a constatat că ambii bărbaţi sunt domiciliaţi pe raza judeţului Neamţ. Totodată, s-a stabilit că ei sunt urmăriţi general şi că pe numele lor sunt emise mandate de arestare preventiva de către Curtea de Apel Bacău, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de omor deosebit de grav. Conducătorul autoturismului a declarat că intenţiona să-i transporte pe cei doi până în localitatea Ant, judeţul Bihor, localitate pe unde aceştia intenţionau să treacă ilegal frontiera, după care să îi aştepte pe teritoriul Ungariei şi să îi transporte, contra sumei de 1.000 de euro de persoană, până în Budapesta.

Poliţiştii de frontieră au întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cei doi pasageri şi pentru călăuzire faţă de şofer. Persoanele pe numele cărora sunt emise manadate de arestare preventivă urmează a fi predate unei escorte din cadrul IPJ.Neamţ. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.