Acasă Politic Paris: Festival de teatru romanesc la Paris

Paris: Festival de teatru romanesc la Paris

DISTRIBUIȚI

103804 – 05092011 – “Nopţi teatrale la Palatul Béhague: noul val al teatrului românesc”, acesta este titlul festivalului de teatru românesc care se va desfăşura la Paris în perioada 22 – 30 septembrie 2011. Cele şase piese prezente în festival sunt realizate de regizori şi actori ai noii generaţii a teatrului român, iar două dintre aceste piese sunt produse de tinere companii de teatru franco-române.

Scopul Institutului Cultural Român de la Paris este stimularea colaborării între profesioniştii teatrelor francez şi român.

Institutul Cultural Roman Paris, cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Franta, organizeaza acest festival in cadrul celei de-a zecea editii a «Saptamanii culturilor straine la Paris», un eveniment FICEP (Forumul institutelor culturale straine de la Paris).

Pe scena festivalului vor fi prezente creatii originale ale unor artisti polivalenti, ca Alina Serban, autor si actor in «Declar pe proprie raspundere» (Teatrul Luni Green Hours); Peter Kerek regizor si autor al «9 grade la Paris» (Teatrul Act) sau «Mode d’emploie», o productie a companiei romano-franceze Europe’artès, unde Alexandra Badea este si autor si regizor. De asemenea, debarca din Romania piese clasice, reinterpretate – «Furtuna» de Shakespeare, in regia lui Ioan Victor Frunza – si piese contemporane puse in scena de cei mai tineri dintre profesionistii teatrului romanesc – «Jocuri in curtea din spate» de Edna Mazya, regia Bobi Pricop(o productie UNATC). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.