Acasă Politic Sighetu Marmatiei: Punct mobil de eliberare a pasaportului electronic, inaugurat la Sighetu...

Sighetu Marmatiei: Punct mobil de eliberare a pasaportului electronic, inaugurat la Sighetu Marmatiei

DISTRIBUIȚI

104102 – 16092011 – Un nou punct mobil de preluare a documentelor pentru eliberarea paşaportului simplu electronic a fost inaugutat, vineri, la Sighetu Marmaţiei, în judeţul Maramureş.

„Oamenii din aceste locuri au de străbătut o distanţă apreciabilă până în Baia Mare, iar aici avem o zonă de frontieră, sunt foarte multe persoane care muncesc în străinătate şi au nevoie de documente de călătorie, atunci când revin acasă, în concediu sau de sărbători”, a spus, printre altele ministrul Igaş.

La rândul său, prefectul Sandu Pocol a precizat că va fi analizată posibilitatea extinderii acestui serviciu, prin deplasarea staţiei mobile în oraşele Vişeu de Sus şi Borşa.

În cadrul strategiei Ministerului Administraţiei şi Internelor de a aduce serviciile publice mai aproape de cetăţean, Direcţia Generală de Paşapoarte continuă demersul de preluare a cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, precum şi de eliberare a acestora, prin intermediul unor puncte de lucru asigurate de către lucrătorii serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, în alte localităţi decât cele în care funcţionează servicii judeţene.

Astfel, după judeţele Galaţi, Arad şi Hunedoara, judeţul Maramureş beneficiază începând de vineri, la Sighetu Marmaţiei, de un punct de lucru care va permite preluarea cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, precum şi eliberarea acestora în localităţile din judeţ.

Prin aceste puncte de lucru se urmăreşte asigurarea unor servicii de calitate cetăţenilor, venind mai aproape de aceştia, chiar în localităţile de domiciliu pentru a evita deplasarea la serviciile judeţene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.