Acasă Politic Singapore: Presedintele Bancii Mondiale crede ca o noua recesiune globala este putin...

Singapore: Presedintele Bancii Mondiale crede ca o noua recesiune globala este putin probabila

DISTRIBUIȚI

103826 – 06092011 – Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat, la o conferinţă de presă din Singapore, că o nouă recesiune la nivel mondial sau în SUA este puţin probabilă.

El a atras atenţia că există un grad ridicat de incertitudine în acest sens.

„Nu cred că Statele Unite sau lumea vor intra într-o nouă rundă de recesiune, dar există niveluri ridicate de incertitudine”, a afirmat Robert Zoellick.

În opinia acestuia, SUA vor trece însă printr-o perioadă de creştere economică lentă, cu şomaj ridicat.

Preşedintele Băncii Mondiale a făcut aceste declaraţii după ce ministrul Finanţelor din Singapore a afirmat că recesiunea globală este cel mai probabil scenariu întrucât creşterea economică din Statele Unite şi Europa a stagnat, transmite Radio Romania Actualităţi.

În ceea ce priveşte Europa, Robert Zoellick este de părere că pentru rezolvarea problemelor statelor membre este nevoie de o cooperare mai strânsă în domeniul politicii fiscale.

„O direcţie ar fi adâncirea uniunii fiscale”, a arătat el, adăugând că politicile urmate până acum, precum crearea Fondului European de Stabilitate Financiară şi achiziţiile de obligaţiuni derulate de Banca Centrală Europeană, nu pot decât să câştige timp pentru ca Uniunea Europeană să găsească soluţiile reale pentru problemele cu care se confruntă.

Miniştrii finanţelor şi guvernatorii băncilor centrale din aşa numitul G7, grupul celor mai dezvoltate economii mondiale, se vor întâlni vineri la Marsilia pentru a discuta despre susţinerea economiei globale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.