Acasă Politic Tulcea: Ministrul Mediului: “Va urma o perioadă nefast” pentru cei care practica...

Tulcea: Ministrul Mediului: “Va urma o perioadă nefast” pentru cei care practica braconajul in Delta”

DISTRIBUIȚI

103985 – 13092011 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a vizitat luni, zonele afectate de incendiile care au avut loc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Totodată, a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Tulcea, ai Prefecturii Tulcea şi ai instituţiilor din subordonarea şi coordonarea Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu care a discutat despre problemele existente la nivelul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Noua lege a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării aduce o nouă abordare, o nouă concepţie şi sper să găsim soluţii pentru probleme vechi care au persistat. Voi fi ferm şi nu voi admite nicio abatere de la legalitate. Nu se poate să avem şase instituţii care controlează activitatea piscicolă, este mult mai potrivit un control unic şi eficient.

 În acest sens, împreună cu domnul ministru Igaş vom lua o decizie comună, evident, cu consultarea comunităţii locale”, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor.

László Borbély a anunţat că va urma „o perioadă nefastă” pentru cei care practică braconajul în Deltă. „Avem câteva propuneri în privinţa stopării braconajului piscicol. Vom semna un protocol cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi vom aduce o perioadă nefastă pentru braconierii din Deltă prin acţiunile pe care le vom realiza de acum încolo”, a subliniat ministrul László Borbély.

O altă problemă discutată în cadrul întâlnirii a fost legată de situaţia rezervei piscicole din Delta Dunării. ”Sunt ministru al Mediului şi, ca atare, trebuie să am grijă de mediu. Iar una din probleme este legată de refacerea stocurilor de peşte din Deltă, iar în acest sens, este nevoie să luăm măsuri, dacă nu se poate dovedi că acestea se regenerează. Evident, nu o să răpim posibilitatea localnicilor de a avea un trai decent, însă trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru stoparea diminuării rezervelor piscicole din Delta Dunării”, a precizat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Ministrul Mediului şi Pădurilor a menţionat că multe din problemele existente ţin de organizare dar şi de autoritatea instituţiilor care sunt implicate în gestionarea tuturor activităţilor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. „În privinţa incendiilor, au fost unele deficienţe de comunicare, însă vom îmbunătăţi lucrurile. Sunt foarte multe probleme de rezolvat. Nu se poate să ai un singur inspector de teren la Sfântu Gheorghe care răspunde de o suprafaţă de 72.000 de hectare. Voi prezenta o notă în Guvern atât cu privire la propunerea pentru unificarea controlului, cât şi cu referire la problemele de personal şi de dotare a ARBDD. Dincolo de toate acestea, cu certitudine, este nevoie de o îmbunătăţire a activităţii ARBDD. Domnul guvernator trebuie să arate că este capabil să apuce taurul de coarne şi să aducă îmbunătăţiri semnificative, în termen scurt”, a încheiat ministrul László Borbély. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.