Acasă Politic Washington: Comisarul european Kristalina Georgieva cauta cu autoritatile SUA solutii la provocarile...

Washington: Comisarul european Kristalina Georgieva cauta cu autoritatile SUA solutii la provocarile umanitare globale

DISTRIBUIȚI

104244 – 22092011 – Comisarul european pentru Cooperare Internaţională, Ajutor Umanitar şi Răspuns la Crize, Kristalina Georgieva, efectuează o vizită în Statele Unite ale Americii (SUA), în perioada 21 – 25 septembrie 2011, unde va promova dialogul cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri comune pentru acordarea de asistenţă umanitară şi pentru reducerea riscului de dezastre.

Comisarul European va lua parte la discuţii la nivel înalt, organizate în cadrul Întâlnirii Anuale a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional. Evenimentul este găzduit de Uniunea Europeană, Guvernul Japoniei şi Banca Mondială, în parteneriat cu Departamentul Marii Britanii pentru Dezvoltare Internaţională (DFID) şi Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională a Statelor Unite (USAID). Tema evenimentului din acest an este „Închiderea buclei: Acţiuni integrate de reconstrucţiei în caz de dezastre”, un domeniu prioritar pentru Uniunea Europeană şi partenerii săi.

Kristalina Georgieva a declarat că această vizită reprezintă o oportunitate de a împărtăşi experienţe şi de a căuta soluţii globale la provocările umanitare şi, de asemenea, o oportunitate „pentru consolidarea relaţiilor dintre Europa şi restul lumii în domeniul asistenţei umanitare”.

Pe parcursul vizitei sale, comisarul va participa la întâlniri bilaterale cu oficiali ai USAID şi reprezentanţi ai ONG-urilor americane. Kristalina Georgieva va prezenta măsurile luate de Uniunea Europeană ca răspuns la recentele crize umanitare din Coreea de Nord, Sudanul de Sud, precum şi asistenţa umanitară acordată comunităţilor vulnerabile, precum Cornul Africii, şi va identifica noi posible soluţii la problemele actuale. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.