Acasă Politic Washington: Cristian Diaconescu: „Modelul romanesc este un reper pentru Centrul de Studii...

Washington: Cristian Diaconescu: „Modelul romanesc este un reper pentru Centrul de Studii Avansate in Domeniul Holocaustului de la Washington”

DISTRIBUIȚI

104378 – 28092011 – Vicepresedintele Senatului Cristian Diaconescu s-a intalnit marţi la Washington cu directorul Muzeului Memorial al Holocaustului, Sara Bloomfield, si cu directorul Centrului pentru Studii Avansate in Domeniul Holocaustului, Paul Shapiro.

„Partenerii nostri au salutat modul in care Romania a implementat masurile in ce priveste perceptia generala dar si educatia in acest domeniu. Se doreste in continuare cooperarea cu tara noastra din aceasta perspectiva si nu s-au ferit sa spuna ca modelul romanesc este un reper pentru reprezentantii centrului de la Washington in dialogul cu alte state europene care mai au mult de parcurs pe acest domeniu. Am discutat despre xenofobie, despre discriminare la nivel european, partenerii americani fiind extrem de interesati de dezvotarile in ceea ce priveste reactiile partidelor anti europene in legatura cu populatia rroma, si considera ca gesturile politice bazate pe atitudini discriminatorii sunt toatal neavenite si reprezinta o dezvoltare periculoasa la nivelul Europei”, a declarat dupa convorbiri Cristian Diaconescu.

Tot marţii, Cristian Diaconescu a avut o expunere la Universitatea Georgetown pe tema Regiunii Extinse a Marii Negre, o intalnire extrem de interesanta cu studentii si profesorii romani din zona metropolitana Washington. Universitatea Georgetown este Academia de Diplomatie a Departamentului de Stat al SUA.

In cursul zilei de astazi, Cristian Diaconescu urmeaza sa aiba o intalnire cu conducerea Partidului Democrat din SUA. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.