Acasă Politic Washington: Totuşi, Băsescu s-a întâlnit cu Obama

Washington: Totuşi, Băsescu s-a întâlnit cu Obama

DISTRIBUIȚI

104014 – 14092011 – Presedintele Traian Basescu s-a intalnit marti cu presedintele american Barack Obama, la Casa Alba. Cei doi sefi de stat s-au intalnit la orele 17:40 (ora Romaniei), desi initial nu a fost confirmata oficial aceasta intrevedere. La intalnire a participat si vicepresedintele SUA, Joe Biden. Potrivit televiziunilor de ştiri, la aceasta intalnire a fost adoptat Parteneriatul Strategic Romania – SUA, care include si amplasarea scutului antiracheta la Deveselu, judetul Olt. Dupa aceasta intalnire, Traian Basescu a avut programate o intrevedere separata cu Joe Biden, cu secretarul Apararii, Leon Panetta, o depunere de flori la monumentul dedicat victimelor de la 11 septembrie 2001 si o intalnire cu reprezentantii comunitatii romanesti din SUA.

 

 

Intalnirea dintre cei doi sefi de stat este foarte importanta pentru Romania, deoarece este prima vizita oficiala la Casa Alba a presedintelui Traian Basescu.

Presedintele american Barack Obama a venit dintr-o vizita interna, in statul Ohio, pentru intalnirea cu Traian Basescu. Imediat inainte de a se vedea cu seful statului roman, Obama a avut o intrevedere cu vicepresedintele Joe Biden si cu directorul CIA, David Petraeus, ceea ce pare sa indice ca intrevederea cu seful statului roman s-a axat pe chestiuni de securitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.