Acasă Politic Ariton pleaca in China

Ariton pleaca in China

DISTRIBUIȚI

104890 – 18102011 – Ministrul Economiei, Ion Ariton, va conduce delegatia oficiala a Romaniei la cea de-a XXI-a sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale Romano – Chineza de colaborare economica, care va avea loc intre 19-21 octombrie 2011, la Beijing, anunţă Ministerul Economiei. In cadrul vizitei in China, ministrul roman se va intalni cu reprezentantii companiilor Huadian Engineering, Sinohydro si China Nuclear Power Engineering, acestea fiind interesate de proiecte majore precum constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti.

China Huadian Engineering Co. Ltd. (CHEC) face parte din Grupul China Huadian Corporation, avand un rol important pentru dezvoltarea ingineriei si tehnologiei industriale. La sfarsitul anului 2009, CHEC a fost numita intreprindere de exceptie de catre Asociatia din Industria de Energie Electrica din RP Chineza, avand un capital de 9,9 miliarde RMB si vanzari anuale de 9 miliarde RMB, cu o crestere anuala medie de 20%. Detine peste 186 de brevete proprii si a primit medalia de „intreprindere de tehnologie avansata”, 9 ani la rand. Termoelectrica a semnat, in aprilie, un memorandum de intelegere cu China Huadian Engineering, in vederea realizarii a doua grupuri noi la termocentrala Doicesti.

Sinohydro este una dintre principalele companii chineze de stat, cu activitate in domeniul constructiilor, in special in cele hidroenergetice cu operatiuni in peste 50 de tari. Grupul Sinohydro fost unul din principalii contractori ai hidrocentralei „Three Gorges”, cea mai mare hidrocentrala din lume, cu 14 unitati de generatoare hidroenergetice. In luna august 2011, Ariton s-a intalnit la Beijing si in septembrie la Bucuresti cu reprezentantii Sinohydro, care au reconfirmat interesul companiei chineze de a se implica in realizarea proiectului Hidrocentrala prin acumulare si pompare de la Tarnita- Lapustesti.

China Nuclear Power Engineering Co, Ltd (CNPEC), membra a China Guandong Nuclear Power Group, a fost infiintata la 20 februarie 2004, fiind una dintre cele mai importante companii chineze din domeniul energiei nucleare. Este prima companie specializata in managementul proiectelor energiei nucleare din RP Chineza. Compania Chineza a participat la realizarea mai multor Centrale Nucleare in RP Chineza. (Dayawan, LingAo II, data in folosinta in anul 2010, Honyahne, Yangjiang, Ningde si Taishan). Compania chineza este interesata sa participe la realizarea proiectului reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.