Acasă Politic Armele la control !

Armele la control !

DISTRIBUIȚI

104834 – 16102011 – La începutul lunii octombrie, în evidenţele Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase al Poliţiei Capitalei se aflau înregistrate 8.642 persoane care deţin 15.145 arme letale (preponderent arme de vânătoare) şi 22.256 persoane fizice care deţin 25.797 arme neletale. Numărul mare de arme neletale deţinute se datorează şi faptului că în perioada 2004-2008, conform Legii 295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, acestea nu erau supuse autorizării, putând fi cumpărate pe baza unei notificări însoţite de o copie a actului de identitate. În aceste condiţii, orice persoană interesată a beneficiat de posibilitatea de a-şi achiziţiona un număr nelimitat de arme neletale, fără a necesita avizul poliţiei, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.

 

 

În ultimii ani s-a constatat o creştere a incidentelor spontane în care s-au folosit arme neletale, de obicei pe fondul unor altercaţii minore comise în trafic, la locurile de parcare sau datorită consumului excesiv de alcool.

Prin intrarea în vigoare a Legii nr.117/27.06.2011, armele neletale destinate autoapărării au fost trecute în totalitate sub regimul autorizării, similar regimului aplicabil armelor letale, stabilindu-se condiţii mai restrictive privind procurarea şi deţinerea acestora.

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în Municipiul Bucureşti s-a impus declanşarea unei acţiuni de verificare a deţinătorilor de arme şi muniţii letale şi neletale din categoria celor supuse autorizării. Acţiunea coordonată de directorul general al Poliţiei Capitalei, chestorul de poliţie Vasile Viorel, se desfăşoară în perioada 10 octombrie – 10 noiembrie 2011 şi va include identificarea tuturor deţinătorilor de arme şi muniţii, efectuarea de controale pentru a verifica condiţiile de păstrare a armelor, verificarea valabilităţii documentelor în care sunt înscrise armele şi instruirea persoanelor cu privire la modificările survenite în legislaţia în domeniu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.